Pracujete z domova a zapomínáte na přípravu snídaně, oběda, dopolední či odpolední svačiny?
Nepravidelnost ve stravování může vést k mnohým zdravotním potížím.
Kvalita potravin na prvním místě
Každodenní příjem kvalitních, nutričně výživných potravin je v době pandemie obzvlášť důležitý.
Nakupujte chytře a dopřejte svému tělu tu nejlepší možnou péči v podobě opravdového jídla. Naopak průmyslově zpracované výrobky ponechte v regálech supermarketů.
Doporučené potraviny v jídelníčku při práci z domova
- čerstvé ovoce
- zelenina
- celozrnné obiloviny a pseudoobiloviny
- luštěniny
- semínka
- ořechy
- klíčky
- vejce od šťastných slepic
- domácí maso a mléčné výrobky konzumované v omezeném množství
Co se děje, když jíme ve stresu
Jídlo je nejen palivo pro organismus, ale také prostředek k radosti, spokojenosti a pevnému zdraví. Konzumované ve stresu, u počítače nebo za pochodu ztrácí na svých nutričních hodnotách a živiny v něm ukryté jsou pro tělo hůře vstřebatelné.
Vyhraďte si proto na jídlo, jeho přípravu a konzumaci dostatek času. Využijte možnosti pracovat z domova a zasedněte k jídlu s celou rodinou.
Není porce jako porce
Velikost porce by měla odpovídat práci, kterou vykonáváte. Co je tím myšleno?
Máte sedavé zaměstnání? Pracujete na počítači? Váš mozek a nervová soustava dostávají zabrat. Volte spíše menší porci, která napomůže lepší koncentraci a vaše trávení příliš nezatíží.
Máte aktivní zaměstnání? Jste celý den na nohou? V takovém případě je vhodné tělo zásobit dostatečným množstvím energie, díky níž předejdete pracovní únavě. Porce jídla může být o něco větší.
Pár slov na závěr
Myslete na sebe i při práci v domácím prostředí. Nakupujte kvalitní potraviny, neodbývejte se na jídle a jeho přípravě a každou porci jídla si vědomě užijte.