Zapomeňte na nezdravé a předražené kupované müsli a raději si udělejte doma své vlastní!
Pečené müsli, jinak také nazývané granola, si můžete vyrobit sami v pohodlí domova, pouze z kvalitních surovin. Příprava vám nezabere příliš času a vyhnete se tak přidaným cukrům i tukům, které kupované směsi obsahují.
My pro vás dnes máme hned 3 tipy na domácí zdravou granolu, která je plná chutí a navíc neublíží ani vaší linii. Poměr jednotlivých přísad si můžete upravit podle sebe.
Granola s jahodami a kešu ořechy
Ingredience:
- ovesné vločky
- jahody sušené mrazem
- kešu ořechy
- med
- skořice
- pár kapek limetkové šťávy
- lněné semínko
- trocha mléka
Postup:
- Suroviny smíchejte, spojte pomocí medu a trochy mléka a rozprostřete na pečící papír.
- Dejte je péct na cca 30 minut za stálého promíchávání. Hotovo!
TIP: Granolu dejte do nějaké větší uzavíratelné nádoby a máte vyřešenou snídani na několik dní dopředu!
Kakaová granola s banánem a vlašskými ořechy
Ingredience:
- jáhlové vločky
- banán
- vlašské ořechy
- med
- holandské kakao
- trocha oleje z vlašských ořechů
- banán sušený mrazem
Postup:
- Suroviny smíchejte, čerstvý banán rozmačkejte, a vše dejte péct na pečící papír asi na 30 minut.
- Nezapomínejte granolu průběžně promíchávat.
Granola s kokosem, goji a chia semínky
Ingredience:
- ovesné vločky
- chia semínka
- kokos strouhaný
- kokosové plátky
- troška kokosového mléka
- hořká čokoláda (minimálně s 85 % kakaa)
- med
- goji
Postup:
- Suroviny opět promíchejte a dejte je péct na cca 30 minut.
TIP: S bílým jogurtem je granola vyváženou snídaní.